ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σας κάνει καλύτερους δούλους. Όχι των θεών σας. Των ιερατείων σας.

Αναστασία Ιακώβου

Αν το economist, μια εφημερίδα οικονομολογικού περιεχομένου, γράφει για το νόμο της Σαρία, σε προσπάθεια να ξεπλύνει θρησκευτικά εγκλήματα, τι άλλο περιμένουμε να δούμε από τον δυτικό κόσμο και την ισλαμολαγνεία;
Στα σχόλια της δημοσίευσης αυτής, υπάρχουν μουσουλμάνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι Ταλιμπάν εκμεταλλεύονται και μετατρέπουν τους νόμους κατά το δοκούν, ενώ "ο λόγος του Θεού" δεν είναι αυτός.
Δεν έχω διαβάσει το κοράνι, ούτε και το νόμο Σαρίας, πέρα από τα καυστικά σημεία για θάνατο των άπιστων και την πλήρη υποτίμηση της γυναίκας.
Το μόνο όμως που υποστηρίζω για οποιαδήποτε θρησκεία, είναι ότι κανένας θεός αν ήταν θεός, δε χρειάζεται τα δημιουργήματά του δούλους ή αριστεροδέξιο χέρι του για εφαρμογή των "νόμων" του.
Τον όποιο Θεό υποτίθεται τον τιμάς για το μεγαλείο του και τη δύναμη που σου δίνει για να είσαι δημιούργημα που κι εσύ θα δημιουργείς.
Καμία υγιής αντίληψη για όποιο Θεό, δεν τον αναγνωρίζει ως τιμωρό.
Ο όποιος θεός θα έπρεπε να δίνει δύναμη στα δημιουργήματά του να είναι δίκαια και εναρμονισμένα με το δημιουργικό περιβάλλον στο οποίο τα τοποθέτησε.
Και εφόσον η κάθε θρησκεία υποστηρίζει θεότητες που είναι οι "μόνες αληθινές" (ιδίως στις μονοθεϊστικές) πώς αναγνωρίζουν τους "άπιστους" ως παιδιά κατώτερου Θεού;
Η πίστη στον όποιο Θεό υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κάνει τους πιστούς καλλίτερους ανθρώπους.
Η ιστορία έχει αποδείξει ωστόσο ότι οι 3 αβρααμικές θρησκείες που μοιράζονται τον ίδιο Θεό, μέσω των ιερατείων τους κατακεραυνώνουν τα δημιουργήματα, αλλοιώνοντας τη λογική τους και μετατρέποντάς τα σε πειθήνια εργαλεία των δικών τους αρρωστημένων θέλω.
Έστρεψαν τα δημιουργήματα το ένα απέναντι στο άλλο και ενθαρρύνουν το μίσος προς τους αλλόθρησκους ή τους άπιστους.
Και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά σε όλες τις θρησκευτικές κοινωνίες.
Ιδίως δε στην Ελλάδα, τη χώρα της "θρησκείας της αγάπης" βλέπεις τη μεγαλύτερη μερίδα των πιστών να γίνονται τα πιο σκατόψυχα ανθρωπάρια αν αμφισβητήσεις με λογικά επιχειρήματα τα εδάφια των βιβλίων της θρησκείας τους.
Και σε όποια περίπτωση, αν διαφωνείς, ο όποιος Θεός θα σε τιμωρήσει και θα πας στην κόλαση.
Συνεχίστε να ξεπλένετε τα εγκλήματα των θρησκειών σας. Σας κάνει καλύτερους δούλους. Όχι των θεών σας. Των ιερατείων σας.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "08:12 The Economist The Economist Χορηγούμενη f It covers criminal, commercial and family law but is much more holistic than secular legal systems: it also sets out the ethical rules that Muslims should aim to live and worship by ECONOMIST. COM What does sharia law actually say? Read our explainer Μου αρέσει! Σχολιάστε 32.969 Κοινοποίηση Τα πιο σχετικά Ramadhan Shabani There are other behaviors that these people display as part of Sharia law but in truth it is elements of their cultures Γράψτε ένα σχόλιο... III"