ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ;;;;;ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ!!!!

 Andonis Xaralambous και 3 ακόμη κοινοποίησαν μια δημοσίευση.

Παρακάτω στη φωτογραφία υπάρχει χωράφι λιθίου στη Χιλή. Εάν ένα πουλί προσγειωθεί σε μία από αυτές τις πισίνες, πεθαίνει από επαφή, επειδή το λίθιο είναι νευροτοξίνη.
Η Χιλή, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός λιθίου στον κόσμο, αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης (δηλαδή δεν έχουν πόσιμο νερό), επειδή το νερό χρησιμοποιείται για την παραγωγή μπαταριών λιθίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κινητές συσκευές. 2000 τόνοι νερού χρησιμοποιούνται για την απόκτηση ενός τόνου λιθίου.
Εκτός από το λίθιο, οι μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα περιέχουν και κάδμιο, υδράργυρο και μόλυβδο (και πολλές άλλες ουσίες).
Για αυτό όλοι εσείς που φωνάζετε δυνατά και απαιτείτε να γυρίσουμε σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αναρωτηθείτε: αυτό θα μειώσει πραγματικά τη ρύπανση ή θα την κάνει χειρότερα; Νομίζεις ότι είναι εντάξει ο αέρας ΣΟΥ να είναι πιο καθαρός, ενώ η φύση μιας άλλης χώρας σε άλλη ήπειρο μολύνεται για πάντα; Γιατί ποιος νοιάζεται για τους Χιλιανούς αν βρίσκονται σε άλλη ήπειρο, σωστά;
Και ξανασκεφτείτε, πού θα ξεφορτωθούμε μεταχειρισμένες μπαταρίες αυτοκινήτων και τηλεφώνων, σε ποια χωματερή, σε ποια χώρα, σε ποια ήπειρο, σε ποιον ωκεανό, σε ποιον πλανήτη; Γνωρίζετε πώς μια παλιά μπαταρία αυτοκινήτου θα μολύνει όλα τα ζωντανά, και ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;
Πρωτότυπο κείμενο: Ιβάν Στοΐκοβιτς
Μετάφραση: Τάνια Μάτκο
 
Εμφάνιση πρωτοτύπου
 
Βαθμολογήστε αυτή τη μετάφραση
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι