Ο χρυσός ελιξίριο της ζωής και της μακροζωίας
Ο χρυσός ελιξίριο της ζωής και της μακροζωίας
Ο χρυσός ελιξίριο της ζωής και της μακροζωίας
Ο ΧΡΥΣΟΣ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ
Ιστορικά, η παραγωγή πόσιμου χρυσού ήταν ένας από τους πιο δύσκολους τομείς της αλχημείας, καθώς ο χρυσός ήταν γνωστό ότι είναι αδιάλυτος στο νερό αλλά και σε άλλους διαλύτες που ήταν γνωστοί. Οι αλχημιστές, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ελιξίρια φτιαγμένα με υγρό χρυσό, καθώς θεωρούσαν ότι πρόκειται για την τέλεια θεραπεία για όλες τις ασθένειες.
Αυτή η πεποίθηση υποστηρίχθηκε από τους μοναχικούς αλχημιστές σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι ανακάλυπταν τα οφέλη του χρυσού στην υγεία, καθώς μετέφραζαν τα αρχαία κείμενα, που ήταν κρυμμένα από το άγρυπνο βλέμμα του Βατικανού.
ο χρυσός ήταν «αθάνατος» και πώς αυτοί που το έπιναν «απολαμβάνουν τη μακροζωία».
Η ιδέα προερχόταν από το γεγονός ότι ο χρυσός δεν διαβρώνεται, γεγονός που υποδηλώνει μακροζωία.
Ο χρυσός έχει λοιπόν μακρά ιστορία ως θεραπευτικός παράγοντας, πρώτα ως κονιοποιημένο μέταλλο και στη συνέχεια ως διαλυτό άλας που παρασκευαζόταν από τους αλχημιστές για να χρησιμοποιηθεί ως ελιξίριο της ζωής
Ο βρώσιμος χρυσός είναι χημικά αδρανής και δεν αντιδρά μέσα στο ανθρώπινο σώμα (π.χ. στα οξέα του στομάχου). Περνάει απλώς από το πεπτικό σύστημα χωρίς να απορροφάται. Θεωρητικά, οι άνθρωποι μπορούν να τρώνε όσες νιφάδες χρυσού, σκόνη ή άλατα θέλουν χωρίς να αρρωσταίνουν. Δεν μιλάμε φυσικά για υπερβολική κατανάλωση.
Τα οφέλη του χρυσού για την υγεία που γνωρίζουμε σήμερα είναι πολλά.
Είναι αντιφλεγμονώδες – τα άλατα χρυσού είναι γνωστά για τη χρήση τους μεταξύ άλλων στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Στη θεραπεία του καρκίνου – το χρυσό ισότοπο 198 χρησιμοποιείται σε ορισμένες μορφές θεραπείας καρκίνου.
Στην οδοντιατρική – τα κράματα χρυσού χρησιμοποιούνται ευρέως στην αποκατάσταση της οδοντικής χειρουργικής σε εφαρμογές όπως γέφυρες και στεφάνες.
Στη χειρουργική – ο χρυσός χρησιμοποιείται για την επισκευή των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των μεμβρανών και των νεύρων.
Ο κόκκινος κολλοειδής χρυσός χρησιμοποιείται στην Ινδία από τους ηλικιωμένους ως φάρμακο της Αγιουρβέδα για αναζωογόνηση, με το όνομα Swarna Bhasma («Swarna» που σημαίνει χρυσός, «Bhasma» που σημαίνει τέφρα). Χρησιμοποιείται επίσης στην Ινδία για ιατρικούς σκοπούς, ο κινάβαρις χρυσός, γνωστός ως “Makaradhwaja”, και θεωρείται σημαντικός για τη θεραπεία της γονιμότητας.
https://urbanguru.gr/living/texnh-politismos/
https://www.e-sy.gr/programmatic-statements/
ΣΟΦΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΓΕΙΑ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ