ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

KAΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥ ''ΑΓΙΟΥ'' ΞΕΠΕΤΣΙΑΣΜΑΤΟΣ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ..

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "1 Ιανουαρίου Βασίλειος, Βασίλης, Βάσος, Βασίλας, Μπίλλης, Μπίλης, Βασιλεία, Βασιλική, Βάσω, Βάσια, Βιβή, Βίκυ, Βίβιαν, Βασούλα, Βασιλίνα Εμμέλεια, Εμμελεία Τηλέμαχος Μεγάλου Βασιλείου, Περιτομή Ιησού Χριστού Αγίας Εμμελείας, Αγίου Τηλεμάχου"








☀️ || 🌚
KAΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥ ''ΑΓΙΟΥ'' ΞΕΠΕΤΣΙΑΣΜΑΤΟΣ, ΑΣ
ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ .. ͽͼ
... ΚΑΘΩΣ Ο ''ΑΛΗΘΙΝΟΣ'' ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΤΜΗΘΕΙ ΤΟ Π@@ΛΙ ΤΟΥ. ΟΛΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΔΕΛΦΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ (ΑΒΡΑΑΜΙΚΕΣ) ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ''ΜΕΓΑΛΕΙΑ''🌚
(ποίμνιο = κοπάδι. Βικιπαίδεια)
- ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ (Ιανός), ΔΛΔ ΜΙΑ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΣ ... ''ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ'';;;;
- ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΑ 335 μ.μ.ε., Ο ΠΆΠΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ Α' ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ''ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ'' ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. ΟΠΟΤΕ, ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ, Ο ''ΓΕΣΟΥΑ'', 'Η ''ΓΙΕΧΟΣΟΥΑ'', ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''Ο ΙΕΧΩΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ'', ΣΑΝ ΚΑΘΕ ΕΥΣΕΒΕΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΟ ΕΠΡΕΠΕ ΤΗΝ 8η ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΠΕΡΙΤΜΗΘΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΛΕΝΕ, ΟΤΙ ΩΣ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙΣΑΡΑ ΤΟ 46 π.μ.ε.
ΟΜΩΣ ΟΧΙ .......
Ο ΠΆΠΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΙΓ' ΜΟΛΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ➤ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ (προσέχεις;; 16ος αιώνας. Στην πορεία τα κατασκεύαζαν όλα) ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ (Γρηγοριανού) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ.
ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ, ΤΙΜΑ ΜΕ ΕΒΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ''σημεῖον σφραγίς'', ΟΙ ΔΕ ''ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΛΗΘΗ, ΩΣΤΕ Η ΣΥΜΒΟΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΥΤΟΥ (έτος).
ΔΛΔ ΤΟ ΞΕΠΕΤΣΙΑΣΜΑ ΤΟΥ Π@@ΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΝΕΑΣ ΡΩΜΑΙΟ.ΙΟΥΔΑΪΚΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΆΜΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Ο ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ''ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ''.
ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΔΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ''ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΩΝ''.
——————━——————━—————
Ο ''ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ'':
''εἶπεν ὁ Θεὸς πρὸς ῾Αβραάμ· σὺ δὲ τὴν διαθήκην μου διατηρήσεις, σὺ καὶ τὸ σπέρμα σου μετὰ σὲ εἰς τὰς γενεὰς αὐτῶν. Καὶ αὕτη ἡ διαθήκη, ἣν διατηρήσεις, ἀνὰ μέσον ἐμοῦ καὶ ὑμῶν καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σπέρματός σου μετὰ σὲ εἰς τὰς γενεὰς αὐτῶν· περιτμηθήσεται ὑμῶν πᾶν ἀρσενικόν, καὶ περιτμηθήσεσθε τὴν σάρκα τῆς ἀκροβυστίας ὑμῶν, καὶ ἔσται εἰς σημεῖον διαθήκης ἀνὰ μέσον ἐμοῦ καὶ ὑμῶν. Καὶ παιδίον ὀκτὼ ἡμερῶν περιτμηθήσεται ὑμῖν, πᾶν ἀρσενικὸν εἰς τὰς γενεὰς ὑμῶν, ὁ οἰκογενὴς καὶ ὁ ἀργυρώνητος, ἀπὸ παντὸς υἱοῦ ἀλλοτρίου, ὃς οὐκ ἔστιν ἐκ τοῦ σπέρματός σου. Περιτομῇ περιτμηθήσεται ὁ οἰκογενὴς τῆς οἰκίας σου καὶ ὁ ἀργυρώνητος, καὶ ἔσται ἡ διαθήκη μου ἐπὶ τῆς σαρκὸς ὑμῶν εἰς διαθήκην αἰώνιον. Καὶ ἀπερίτμητος ἄρσην, ὃς οὐ περιτμηθήσεται τὴν σάρκα τῆς ἀκροβυστίας αὐτοῦ τῇ ἡμέρᾳ τῇ ὀγδόῃ, ἐξολοθρευθήσεται ἡ ψυχὴ ἐκείνη ἐκ τοῦ γένους αὐτῆς, ὅτι τὴν διαθήκην μου διεσκέδασε''
(Γένεσις 17,9-14.)
''τῇ ἡμέρᾳ τῇ ὀγδόῃ περιτεμεῖ τὴν σάρκα τῆς ἀκροβυστίας αὐτοῦ''
(Λευτικόν 12,3)
"Για τους Ιουδαίους η περιτομή ήταν <<σημεῖον σφραγίς>> [Ρωμ. 4,11.], με το οποίο θα διακρίνονταν οι απόγονοι τού Αβραάμ από τους υπόλοιπους αλλοεθνείς. Η περιτομή λειτουργούσε ως τύπος τού Βαπτίσματος και αποτελούσε: α) συμμόρφωση προς την εντολή τού Θεού και αφιέρωση των Ιουδαίων με αιματηρή προσφορά μέρος τού σώματός του, β) υπενθύμιση στους Ιουδαίους ότι έπρεπε να φυλάγεται και να απέχει από τη φθορά και το μολυσμό τής αμαρτίας καθώς και γ) σημείο ότι από ένα γέροντα πρόγονο, τον Αβραάμ και στείρα γυναίκα, τη Σάρρα, προήλθε τόσο πλήθος απογόνων"
[Ν. Π. Βασιλειάδης (2004). Η Παλαιά Διαθήκη Τόμος Α’: Γένεσις, εκδ. Αδελφότης Θεολόγων <<Ὁ ΣΩΤΗΡ>>, σ. 138.].
"Ο Ιησούς Χριστός ως γνήσιος απόγονος τού Αβραάμ υπεβλήθη και αυτός με τη σειρά του στην τελετή τής περιτομής εκπληρώνοντας την υποχρέωση του προς το Νόμο:
<<Νόμον ἐκπληρῶν, περιτομήν, θελήσει καταδέχῃ σαρκικήν>> [Απολυτίκιο Εορτής Περιτομής Ιησού Χριστού, Μηναίον, σ. 14.]
Ο Νόμος, κατά την Παλαιά Διαθήκη, αποτελεί θείο δώρο που δόθηκε στους Ισραηλίτες για να προπαρασκευάσει το λαό να δεχτεί τη σωτηρία του. Ο Νόμος είναι μιά σειρά από θείες εντολές και θεσμούς, που πλαισιώνουν το λαό και τον βοηθούν να ζει ως λαός τού Θεού. Η δε αυστηρή νομική του σκέψη ήταν εμποτισμένη στην πίστη και αυτό δείχνει ότι υπερείχε κάθε ανθρώπινης νομοθεσίας"
(Θεόδωρος Ρόκας, Θεολόγος – MΑ Ερμηνευτικής Θεολογίας)
——————━——————━—————
ΕΠΙΣΗΣ ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ, Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΙΝ ΤΟΥ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ!
ΝΑΙ, ΤΑ ΚΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΙΝ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΤΟ ΤΗΡΟΥΝ. ΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ ΠΑΝΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΑΝ ΤΟ ΦΩΣ, ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΕΝ ΔΙΚΑΙΩ!⚡️
-
-
Ἑλένη _
⚡️