ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙ ΤΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

 ΠΕΡΙ ΤΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΩΝ





Απο: Δημήτρης Αλικακος
🧐
Καλοί μου άνθρωποι, ξέρατε ότι για τα τάματα που κάνουν οι πιστοί στην Παναγία της Τήνου έχει βγει ανακοίνωση από το "Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου", που λέει ότι «οι πιστοί ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι εκποιούνται» (δηλαδή γίνονται ράβδοι χρυσού) ;
Δεν το πιστεύετε ότι έχει βγει τέτοια ανακοίνωση; (δείτε εδώ, στο 2. https://archive.cyclades24.gr/.../%CF%84%CE%BF-%CF%80.../)
Η ανακοίνωση είναι σαφής: Πέρα από τους «αρκετούς» που το δηλώνουν «εγγράφως», όλοι οι υπόλοιποι πιστοί (μιλάμε για μιλιούνια), ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, λέει, ότι τα χρυσά τους τιμαλφή γίνονται πλάκες χρυσού (ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ https://www.aigaio365.gr/skandalo-ieres-mpiznes-me-ta.../)
Ερώτημα: Πώς το γνωρίζουν;
Υπάρχει κάποια ταμπέλα/σήμανση εντός ή εκτός ναού που τους ενημερώνει ότι π.χ. το χρυσό δαχτυλιδάκι τους στην Παναγία θα πάει Τουρκία για λιώσιμο (είπαμε αποδεδειγμένα) και θα επιστρέψει ως ράβδος χρυσού για να ενισχυθεί το «φιλανθρωπικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό έργο» του Ιδρύματος;
Δεν ξέρω, ρωτάω.
Τώρα θα μου πείτε ότι, όπως και να’χει, τα τάματα γίνονται ως "ευχαριστώ" ή "παράκληση" στο Θεό (Παναγία, Αγίους κλπ) για ένα θαύμα που περιμένει ο πιστός να γίνει. Ή που πιστεύει ότι έγινε. Σωστά; Σωστά.
Κρατιέστε;
Μητροπολίτης Σύρου - Τήνου Δωρόθεος Β':
→ «Για τα θαύματα θα σας ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ λοιπόν ότι εγώ, ΔΕΝ έχω δει θαύμα εδώ ενός τυφλού να βλέπει, ενός παράλυτου να περπατάει, ενός ασθενούς να θεραπεύεται μπροστά στα μάτια μου» (πηγή: https://www.news247.gr/.../mythoi-kai-alitheies-gia-ta...)
Ράβδους χρυσού όμως έχουν δει τα μάτια του.
Αυτό κι αν είναι θαύμα!
Όλες οι αντιδράσεις:
Konstada Hermes και 2 ακόμη