ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Οι Δήμοι επικαλούνται την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια λόγω ταμειακής τους ανεπάρκειας.
Δια την ιστορία και προς αποφυγή κάθε είδους παρεξηγήσεως, ο νόμος κύρωσης του μνημονίου στην Ελλάδα είναι ο 3845/2010 (ΦΕΚ 65 , 6 Μαίου του 2010). Η ουσία αυτού του νόμου είναι η έγκριση και εφαρμογή μέτρων προς στήριξη, ΔΗΘΕΝ, της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.
Εκείνη την ημέρα όλοι οι βουλευτές και τα κόμματα ενέκριναν να εκχωρηθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας μας δίχως να πέσει μία σφαίρα στρώνοντας το έδαφος για τις συνθήκες που ζούμε σήμερα. ΤΑΙΠΕΔ, ΑΑΔΕ, ξεπούλημα της ΔΕΗ και χρηματιστήριο ενέργειας οι πιο κρίσιμες πράξεις που μας αγγίζουν μέχρι και σήμερα.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 11 Μαίου του 2010 συνέβη τροποποίηση στον παρόντα νόμο με τον 3847/2010 (ΦΕΚ 67 Α 11 Μαίου 2010) όπου ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡ. 4 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ 3845 Η ΛΕΞΗ «ΚΥΡΩΣΗ» ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ «ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».
Δηλαδή, ότι πλέον νομοσχέδιο έρχεται στην βουλή που αφορά τροποποίηση για το μνημόνιο είναι ήδη προαποφασισμένο (ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ…;;;!!!) και με αυτή την απλή διαδικασία το σώμα της βουλής ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑ δίχως δυνατότητα απόρριψης , τροποποίησης του νόμου. Το σύστημα από τότε (2010) λειτουργεί με την νοοτροπία ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ , ΣΑΣ ΔΙΑΤΑΖΩ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΠΡΩΤΑ.
Στις 21 Αυγούστου του 2018 ο τότε πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, Α. Τσίπρας ανακοινώνει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Εφόσον εξερχόμαστε από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που ξεκίνησαν να ισχύουν με νόμο , ΦΕΚ, πρέπει να ψηφιστεί και εκδοθεί νέος νόμος σε ΦΕΚ που να ακυρώνει κάθε προηγούμενο. Αυτό δεν έγινε. Κούφιες ανακοινώσεις δίχως πράξεις είναι αέρας κοπανιστός.
Διαβάστε περισσότερα: https://wp.me/p1FClP-bpf