ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΤΟΣ..

 Ελενα Αλεξιου-Γκικα








ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΤΟΣ..
Κάθε καλλιέργεια που επιτελείται κουβαλά μια υπόσχεση.
Να αναπαράγει το γενετικό υλικό, για την επόμενη χρονιά, πιο ανθεκτικό σπόρο και πιο γόνιμο.
Χιλιάδες χρόνια γίνονταν αυτό στους γεωργούς...ακόμα και στις μέρες μας, κάποιοι ελάχιστοι πιστοί στους παλιούς καιρούς συνεχίζουν να το κάνουν.
Σήμερα οι σπόροι έχουν δεχτεί παρέμβαση ...ανθρώπινη παρέμβαση...γονιδιακή, στο dna τους, κόψε ράψε κλπ για την ανθρώπινη <<διατροφική ευκολία>> και υγεία κι επίσης για την εξάλειψη της παγκόσμιας πείνας...έτσι μας είπαν τουλάχιστον.
Κι απ' ότι βλεπουμε έγιναν όλα όπως τα είπαν ....εξαφανίστηκε η πείνα, οι ασθένειες κλπ....τρομάρα τους.
Εταιρίες....εταιρίες σπόρων ξεπήδησαν δημιουργώντας πατέντες νομικές κατοχυρώνοντας σπόρους της λεγόμενης σωτηρίας.
Όλοι ξέρουμε ότι όλο αυτό με την παρέμβαση στους σπόρους εκτός από λάθος είναι και ανήθικο αλλά και ...ύποπτο.
Όλοι το ξέρουν, ακόμα κι αυτοί που δεν ασχολούνται με το αντικείμενο μια περιληπτική πληροφορία την έχουν.
Άλλωστε δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις για να το ξέρεις....γεύση χρειάζεται...πάρε μια ντομάτα από το super και φάε και μια από το κήπο σου. Την πρώτη θα φας μια ανάμνηση της ντομάτας....την δεύτερη θα χτυπάει παλαμάκια η γλώσσα σου με τον ουρανίσκο.
Τα τελευταία χρόνια η υπόθεση έχει ξεφύγει με τα μεταλλαγμένα ...άλλη επιφώτιση αυτή...τροποποίηση οργανισμών κλπ...παραγωγή τροφίμων σε επίπεδο επιστημονικής φαντασίας κι όλα για το καλό του ανθρώπου...καλά μιλάμε τόσο καλό που δίνεται τζάμπα έχω βαρεθεί λέμε σε σημείο που αρχίζω να θέλω το κακό μου.
Ότι τρώς αυτό είσαι, είπε εκείνος ο τύπος από τα παλιά. Δλδ;;;
Σύμφωνα με αυτή τη λογική ....υβρίδια τρως,υβρίδιο είσαι, μεταλαγμένα τρώς μεταλαγμένος είσαι ...κάπως έτσι;;;
Και δώσε ξενύχτια στα εργαστήρια συνθετικής βιολογίας παραγωγής σπόρων.
Εσύ χαλάρωσε, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για το φαί σου,τρέχουν άλλοι για σενα, εσύ κάτσε ...μόνο κάτσε και φάε ότι σου δίνουν...είναι πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς αυτά...δεν χρειάζεται να ανυσηχεις...
Στο μεταξύ οι περισσότερες εταιρίες γεωργικών φαρμάκων κλπ είναι οι ίδιες που παράγουν και τα φάρμακα τα ανθρώπινα...το ήξερες αυτό;;;
Ε και πως να μην είναι αφού είπαμε... ότι τρώς αυτό είσαι....και επειδή μπορεί να χρειάζονται τα ανθρώπινα φάρμακα για το ""πως θα είσαι"" από τα πρώτα τα γεωργικά.....ε να μην έχουν όλο το πακέτο προσφοράς μωρέ;;;;
Και μην ανυσηχεις για τίποτα μεταλάξεις τώρα, έτσι κι αλλιώς έχουν συμβεί εδώ και δεκαετίες αυτές από το πιάτο σου....μην είσαι κουτός....έεεεχεις φάειιιι.
Οπότε άραξε στο καναπέ, χαλάρωσε και μετανθρωπίσου βρε...αναβαθμίσου ντε.
Τωρα αν κάτι δεν σου κάθεται καλά έλεγξε τον καναπέ.
.