ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ME ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

  Μέλισσα 

------ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ME ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ-----
ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ... "ΕΡΕΥΝΑ" ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ελήφθησαν στις 22/6/21 κατά την αυτοψία που έκαναν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και τοπικά ΜΜΕ στην κορυφογραμμή της Μάνης σε υψόμετρο 900-1.100 μ. όπου έχουν εγκατασταθεί οι πρώτες 15 ανεμογεννήτριες).
Στις φωτογραφίες διακρίνονται απομεινάρια λίθινων κατασκευών οι οποίες είναι σε συγκεκριμένη διάταξη στα περάσματα που οδηγούσαν στην ορεινή ενδοχώρα της Μάνης. Οι κατασκευές αυτές - που προφανώς δεν είναι μαντριά για κατσίκια αν και σε νεότερους χρόνους χρησιμοποιήθηκαν ως τέτοια - παραπέμπουν σε "μπαστούνες", δηλαδή οχυρές θέσεις που παρείχαν προστασία σε όσους κατέφευγαν στα βουνά για να γλιτώσουν από πειρατικές επιδρομές. Επίσης διακρίνονται τμήματα μεγαλιθικών κατασκευών απροσδιόριστης χρονολόγησης.
Τέλος παραθέτουμε (είναι οι τελευταίες φωτο) σχετικό έγγραφο του 2015 της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ) που αναφέρεται τόσο στην έρευνα δια ελικοπτέρου και drone όσο και στην αρχαιολογική σημασία της περιοχής. Ωστόσο στην πορεία αδιαφόρησαν και παρά τις συνεχείς οχλήσεις εκπροσώπων φορέων που αντιτίθεται στην καταστροφή των τεκμηρίων της ιστορίας της Μάνης αρνούνται να δώσουν στοιχεία για το κατά πόσον η εν λόγω υπηρεσία έπαιξε τον ρόλο που είναι ταγμένη. Βάσιμες λοιπόν είναι οι όποιες σκέψεις για διευκόλυνση των σχεδίων αυτών που καταστρέφουν την πολιτιστική μας κληρονομιά αντί για την προστασία της πράγμα που είναι άλλωστε και το καθήκον τους σαν δημόσιο υπάλληλοι.