ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

HELLENIC REPUBLIC 2024

HELLENIC REPUBLIC 2024

 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ-Ε.ΣΥ ΧΑΝΙΩΝ

Στην ήσυχη, κατά τα άλλα, πόλη των Χανίων, ενα εκλογικο_περίπτερο έγινε στόχος βανδαλισμού,σε μια πράξη που μας θορύβησε όλους. Το περιστατικό αυτό, δεν ειναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην κοινωνία μας. Η πράξη αυτή είναι σύμπτωμα μιας βαθύτερης παθογένειας. Αντικατροπτίζει την απογοήτευση και την οργή απέναντι στα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, που οι πολίτες θεωρούν οτι έχουν αποτύχει.
Το φαινόμενο αυτό, μας υπενθυμίζει πως οι πολιτικές των κυβερνήσεων των περασμένων ετών, δεν κατόρθωσαν να καλλιεργήσουν τον σεβασμό απέναντι στα δημοκρατικά ιδεώδη και την συμμετοχή στο πολιτικό σύστημα. Έχουν αντιθέτως αφήσει πίσω μια κληρονομιά απογοήτευσης και δυσπιστίας. Πώς μπορούμε να περιμένουμε από τους πολίτες να σέβονται την δημοκρατική διαδικασία, όταν αισθάνονται οτι το πολιτικό σύστημα δεν τους εκπροσωπεί ουσιαστικά; Για ποιόν λόγο τα χτυπήματα αυτά είναι σε συγκεκριμένους στόχους;
Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναγνωρίσουν, οτι η εκπαίδευση και η πολιτική συμμετοχή ειναι καίρια στοιχεία για την διαμόρφωση μιας υγιούς δημοκρατίας. Η ενίσχυση της παιδείας, η διαφάνεια και η ισχυρή δημοκρατική παράδοση, ειναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τον βανδαλισμό, οχι μόνο σαν πράξη αλλα σαν σύμπτωμα.
Κάθε ημέρα που τελειώνει με τέτοια συμβάντα, μας διδάσκει πως ειναι τιμή μας να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για μία πιο ώριμη και ενημερωμένη δημοκρατική συνείδηση. Δίνουμε το παράδειγμα λοιπόν, διορθώνοντας όλες αυτές τις βλάβες, κάνοντας κάθε φορά κατι ακόμα πιο όμορφο περιμένοντας πανέτοιμοι το επόμενο χτύπημα. Μόνο έτσι μπορούμε να περιμένουμε αλλαγή και βελτίωση στην πολιτική κουλτούρα που καλλιεργείται στην Χώρα μας.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Όλες οι αντιδράσει